Rikki

Rikki
Dit is Rikki en zijn vriendjes!

vrijdag 19 oktober 2012

Met de 2de en de 3de kleuterklas naar de appelboer

Naar aanleiding van het belangstellingspunt 'fruit' gingen we met de busjes op uitstap naar het erkend milieuvriendelijk fruitteeltbedrijf 'Hof 't Klokhuis'.

Eerst volgenden met de kleuters het educatief fruitleerpad. De pijlen volgen was een hele beleving! Daarna begonnen we aan een eerste doe-activiteit en dat was: appels plukken en appels rapen. De appels mochten de kinderen van de boerin zachtjes in één van de twee grote kisten leggen. Het leukst was natuurlijk rondrijden met de grote plukkar! ...en dan nog in gezelschap van onze klaspop Pietje Pet, die meewas en toekeek of de kleuters wel alles goed deden. Al vlug hadden we twee kisten vol!

Onze volgende activiteit was tellen; eerst 10 appels en daarna nog eens 5 appels, telden we af in een grote plastiekzak. We kwamen ongeveer aan 3 kilogram.

De laatste activiteit was wegen met de grote weegschaal, en appels wegdoen of bijdoen volgens de grote wijzer. Zo kreeg iedere kleuter 3 kgr appels mee naar huis.

Na een heerlijke, onvergetelijke voormiddag konden we nagenieten van een lekker glaasje appelsap!



































In de klas verwerkten we appels tot appelmoes. De kleuters mochten de appels fijnsnijden met een stappenplan (zie heen- en weerschriftje). Daarna maakten we het stoofpotje aan in ons klasje. Na een dagje koelkast smeerden we de frisse appelmoes op de heerlijke krokante toasts en bestrooiden de kleuters met bruine suiker. Eenvoudig en lekker! Welk kind eet nu niet graag appelmoes?...

Geen opmerkingen: