Rikki

Rikki
Dit is Rikki en zijn vriendjes!

zondag 17 maart 2013

Scheppingsverhaal met de kleuters


Na de Paasvakantie werkten we met 2 de en 3 de kleuterklas aan het scheppingsverhaal: oog leren hebben voor het mooie in hun omgeving.
In de uitwerking van dit thema was het de bedoeling om de kleuters kansen te geven om intens natuurervaringen op te doen en ze veelvuldig uit te wisselen. Kansen aanbieden om te groeien in verbondenheid met de natuur. Om met kleuters bezinnend stil te staan bij het mooie van de natuur koos ik ervoor om elementen uit het scheppingsverhaal aan te reiken.
Hoe gingen we te werk?
Elke dag werd een stuk uit het scheppingsverhaal aangebracht. Aansluitend bij elk deel hoort ook een gebed. In de klas brengen we het thema ook in beeld in de scheppingshoek met prenten, aarde, zand….en ook met beelden van de computer. Elke kleuter maakte ook een zelfuitgewerkt scheppingsboek, dat ze ook meekregen naar huis. Van ieder dagthema werd een groepswerk gemaakt ( zie foto’s ).
Als bindmiddel tijdens de week wordt het scheppingslied aangeleerd. Zie liedjesschrift.


De wereld in beeld : 
1 opmerking:

Miet Debergh zei

Ik had graag eens het liedje gekregen van het scheppingslied. Zou je dit kunnen doorsturen naar mij aub? Heb je ook de partituur hiervan!

Veel dank!!

Miet Debergh
miet.debergh@hotmail.com